vrijdag 5 september 2014

Pesterijen tegen Palestijnen op Westelijke Jordaanoever gaan gewoon door

Vanochtend ontvingen we weer een persbericht van Operation Dove.


Israëlisch leger verwoest 9 bouwwerken in het dorp Khirbet ar-Rahwa
38 mensen dakloos waaronder 21 kinderen

In de middag van 1 september reed het Israelisch leger samen met de District Coordination Office het Palestijnse dorp Khirbet ar-Rahwa ten zuiden van Hebron binnen en verwoestte 3 huizen (tenten) (tents), 3 dierenverblijven en 3 toiletten. Er was geen bevel tot afbraak afgegeven voor deze bouwwerken.

Alle verwoeste bouwwerken waren gebouwd met eenvoudige materialen. Ar-Raw ligt in het C-gebied en heeft geen water, elektriciteit of andere faciliteiten.

De huizen waren eigendom van de families Altal en Jabaarin. Ten gevolge van de verwoesting zijn 38 mensen, waaronder 21 kinderen, dakloos geworden. Deze families zijn nu aangewezen op humanitaire hulp.

Het dorp ar-Rahwa is omsloten door de nederzetting Tene en de outpost Havat Moor. Deze outpost ontving in 2000 het bevel tot afbraak, maar de District Coordination Office besloot tot nu toe nog niet tot sloop over te gaan. Daar komt bij dat deze outpost wel over elektriciteit en waterleiding beschikt, terwijl de Palestijnen in ar-Rawha het zonder moeten doen hoewel zij de wettige eigenaren van het land zijn waar de outpost op is gebouwd.

Foto’s van het incident: http://goo.gl/qpFBA7


Geen opmerkingen:

Een reactie posten