maandag 17 november 2014

Het Mossawa Center roept op tot actie tegen politiegeweld en de voorgestelde racistische wetgeving in de Knesset

De staf van het Mossawa Center zal deelnemen aan twee spoedzittingen in de Knesset de komende week. Op dinsdag 18 november organiseren de Coalitie Tegen Racisme, de lobby-organisatie bij de Knesset tegen racisme en de Knesset-leden dr. Afou Afbaria en Shimon Solomon, een bijeenkomst over het politiegeweld tegen de Arabische gemeenschap met een speciale focus op de recente dodelijke schietpartij op Kheir al-Din al-Hamdan.


Op woensdag 19 november zal president Reuven Rivlin de hoofdspreker zijn bij een andere bijeenkomst in de Knesset die door de Knesset-leden dr. Ahmad Tibi en Nachman Shai georganiseerd wordt. Deze bijeenkomst zal zich richten tegen racisme, de verhoudingen tussen joden en Arabieren en de mogelijkheden voor een gezamenlijke toekomst.

In aansluiting op het meest recente incident van de inzet van dodelijk geweld door de politie tegen een Arabische burger, is een wetsvoorstel ingebracht dat als doel heeft de joodse identiteit van de staat te solideren en om het burgerschap van de niet-joodse ingezetenen van Israël een feitelijk betekenisloos te maken. Het heeft als doel om het Arabisch haar status als officiële taal in Israël te ontnemen. Dit wetsvoorstel is er enkel een in een hele reeks wetsvoorstellen die tot doel heeft de niet-joodse burgers te discrimineren.

Het Mossawa Center veroordeelt de discriminerende en racistische kern van dit wetsvoorstel en ook het ongecontroleerde geweld dat voortdurend door de politie tegen Arabische burgers wordt gepleegd. Mossawa roept zowel de Israëlische burgers als de internationale gemeenschap op om de minister van justitie Tzipi Livni en de president Reuven Rivlin aan te schrijven en hen op te roepen een volledig onderzoek naar de dodelijke schietpartij tegen Kfeir al-Din al-Hamdan in te stellen en ook een eind te maken aan racistische wetgeving die de verdere marginalisering van de Arabische burgers van Israël tot doel heeft.

De directeur van Mossawa, Jafar Farah, stelde: “we houden de overheidsinstellingen verantwoordelijk voor de crisis waarmee we geconfronteerd worden. Joodse en Arabische leiders en beide bevolkingsgroepen zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen om een einde aan deze crisis te maken en moeten werken om een toekomst op te bouwen van democratie, vrede en sociale rechten.”

Gebruik de onderstaande links om een email te sturen aan de minister van justitie Tzipi Livni en aan president Reuven Rivlin in het Engels of Hebreeuws. U kunt onze voorbereide tekst gebruiken of een eigen tekst. Mocht u een reactie ontvangen, stuurt u deze dan a.u.b. door naar Programs.Mossawa@gmail.com

Click here to send email inEnglish to Minister Tzipi Livni
Click here to send email inEnglish to President Reuven Rivlin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten