dinsdag 12 augustus 2014

Politiegeweld bij Hebron

Vandaag ontvingen we weer een persbericht van Operation Dove, een groep geweldloze internationale vrijwilligers die regelmatig rapporteert over het buitensporig gedrag van Israëlische veiligheidsdiensten in en rond het dorp At Tuwani in de heuvels ten zuiden van Hebron en die we bezocht hebben tijdens de studieries naar Palestina en Israël.


Israëlische politie slaat Palestijn in elkaar en confisqueert zijn tractor vlakbij At Tuwani

De Palestijn vervoerde water vanuit het dorp At Tuwani naar de stad Yatta

At Tuwani - Op 12 august 12, rond 9.45 ‘s ochtends, sloeg de Israëlische politie nabij het dorp At-Tuwani in de heuvels ten zuiden van Hebron, een Palestijn in elkaar en confisqueerde zijn tractor.

De twintig jaar oude man reed met zijn tractor en vervoerde een watertank van At-Tuwani naarde stad Yatta, toen hij werd tegengehouden door de Israëlische politie.

Volgens Palestijnse getuigen sloegen de polite-agenten hem en spoten pepper spray in zijn ogen.

Toen international vrijwilligers en medische hulpdiensten terplaatse arriveerden, zagen zij de man, tussen twee politie-agenten op de grond liggen, schreeuwend van de pijn. Om 10.00 uur werd de Palestijn door de Palestijnse hulpdienst naar een ziekenhuis vervoerd. Vervolgens confisqueerde de politie the tractor, waarbij ze de watertank midden op straat lieten staan.

De politie weigerde enige verklaring te geven voor deze feiten en verbood de Palestijn om met zijn advocaat te spreken.

Volgens B’tselem is “het gebruik van illegaal geweld door politie-agenten een verschijnsel dat kenmerkend is voor verwerpelijke en ondemocratische regimes die mensenrechten met voeten treden.

Het beleid van beperkingen, checkpoints, afsluitingen, arrestaties en confiscaties door de Israëlische veiligheidsdiensten dat gepaard gaat aan voortdurende geweldplegingen door kolonisten, ontneemt de Palestijnen hun bewegingsvrijheid, de toegang tot hun middelen van bestaan en staat de ontwikkeling in de weg van de gemeenschappen in de heuvels ten zuiden van Hebron.

Na de ontvoering van de drie Israëlische tieners en gedurende de operatie “Beschermende Klif” van het Israëlisch leger, ontwikkelt dit beleid zich inde richting van een collectieve strafoplegging tegen de Palestijnen door de Israëlische veiligheidsdiensten.

De Palestijnse gemeenschappen in de heuvels ten zuiden van Hebron zetten zich voluit in op het verkrijgen van hun rechten en verzetten zich geweldloos tegen de Israëlische bezetting.

Video van het incident: http://goo.gl/T2Pb9M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten