donderdag 14 augustus 2014

Dichtbij Nederland

"Dichtbij Nederland" is een programma over mensen die in Nederland wonen, maar uit alle hoeken van de wereld komen. Met actuele berichten, achtergrondreportages, belangrijk nieuws uit verschillende landen en iedere avond een mooi gesprek. Vanavond was Aziz Beth Aho, voorzitter van de Aramese Beweging voor Mensenrechten, te gast.


Van de programma-website:
Irak is wederom het toneel van geweld, oorlog en verderf. Religieuze mindereden die na de Amerikaanse invasie van 2003 in Irak bleven, trokken naar de stad Mosul in het relatief veilige noorden. Intussen is Mosul alles behalve veilig. IS de stad heeft overgenomen. De jazidi’s enchristenen kijken letterlijk de dood in de ogen. "Hier is sprake van genocide", zegt onze gast van vandaag Aziz Beth Aho, voorzitter Aramese Beweging voor Mensenrechten.

Verder in de uitzending o.a.: In Enschede gaan 30 christenen de komende tijd in hongerstaking. Dit doen ze om aandacht te vragen voor de genocide van hun geloofsgenoten in Irak. Aan de telefoon, Andreas Bakir woordvoerder van Safe Haven Nineveh in Plains, de organisatie die achter de hongerstaking zit.

De uitzending is via deze link terug te luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten