donderdag 8 januari 2015

Solidariteitsbijeenkomst gebeurtenissen Parijs

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs werden vanavond in het hele land solidariteitsbijeenkomsten georganiseerd. Zo ook in Enschede, waar de gemeente Enschede hiervoor ruimte gaf op het "Ei van Ko" van 18.00 tot 19.00 uur. 


Het initiatief werd ondersteund door Enschede voor Vrede dat, voordat de gemeente het nieuws naar buiten had gebracht, zelf ook al was begonnen mensen en groeperingen waarmee het bij dit soort gelegenheden vaker samenwerkt tot een dergelijke solidariteitsbijeenkomst op te roepen. Met name vanuit de Samenwerkende Democratische Organisatie (van mensen afkomstig uit Turkije) werd gehoor gegeven aan dit initiatief (zie foto). Via het netwerk van Enschede voor Vrede kwam de Rooms-Katholieke parochie tot het initiatief om aan het begin van de solidariteitsbijeenkomst de kerkklokken te laten luiden.


"Het initiatief is bedoeld als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van woensdag in Parijs.

Een belangrijk aspect is hierbij natuurlijk ook de aandacht voor de persvrijheid die mogelijk door deze gebeurtenis weer een knauw krijgt. Ook hebben we zorgen over mogelijk toenemende tegenstellingen tussen de verschillende groepen, met name tussen moslims en andere mediterrane groepen en de overige bewoners van Nederland.

We zullen ons daarom blijven inzetten voor Vrede in Enschede", aldus een bij de bijeenkomst uitgereikt pamfletje van Enschede voor Vrede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten