woensdag 21 januari 2015

Israëlisch leger houdt kind gevangen en verwoest vier gebouwen ten zuiden van Hebron

Vandaag bereikt ons onderstaand bericht van Operation Dove:


Israëlisch leger houdt kind gevangen en verwoest vier gebouwen ten zuiden van Hebron
Een Palestijns kind is gevangen gezet in afwezigheid van de ouders
Families hebben hulp van de gemeente nodig om na de verwoesting een veilige plek te hebben

Gisteren heeft het Israelisch leger een Palestijns kind in de buurt van het dorp gevangen gehouden en verwoestte vier gebouwen in het Palestijnse dorp Ar-Rifa'iyya, beide in de heuvels ten zuiden van Hebron.

Rond 9.00 uur ‘s ochtend begonnen bulldozers van het Israëlisch leger twee huizen en twee stallen af te breken die eigendom waren van de Palestijnse familie Rabai in het dorp Ar-Rifa'iyya. Door deze afbraak zijn in totaal 25 mensen dakloos geworden, waaronder 10 kinderen. De gemeente heeft twee tenten neergezet om de betrokkenen in ieder geval onderdal te bieden. Nog geen drie weken geleden, op Oudjaarsdag 31 december, werd in het dorp Ad-Deirat vlakbij Ar-Rifa'iyya, door twee kolonisten een de ruit van een door een Palestijnse familie bewoond huis ingegooid waarna ze een molotov cocktail naar binnen gooiden in een poging om het huis in brand steken. Zowel Ar-Rifa'iyya als Ad-Deirat liggen in “Area C”-gebied, en staan dus onder Israëlisch military en bestuurlijk gezag.

Gelijktijdig aan de afbraak van de huizen en stallen in Ar-Rifa'iyya, kwamen jeeps van het Israëlisch leger en de Israëlische politie aan in de omgeving van de Old Havat Ma'on heuvel vlakbij het Palestijnse dorp Maghayir Al Abeed, waar enkele jonge Palestijnse herders hun kuddes lieten grazen. Daarbij had een Israëlische militair het gemunt op een 14-jarig Palestijns kind. De soldaat joeg zijn kudde weg en zette hem met één geit gevangen in de jeep. Na één uur liet het leger hem vrij op een voor hem gevaarlijke plek tussen de Israëlische illegale outpost Havat Ma'on en de Israëlische nederzetting Ma'on. Op deze plak zijn in het verleden meerdere malen Palestijnen en ook Palestijnse kinderen aangevallen door Israëlische kolonisten.

De Palestinian Prisoners Center for Studies verklaarde dat Israëlische militairen in 2014 1.200 Palestijnse kinderen hebben aangehouden; een toename van 60% ten opzichte van 2013 toen de militairen 750 kinderen hebben gearresteerd.

Ondanks de verwoestingen en arrestaties, volharden de Palestijnen in de heuvels ten zuiden van Hebron in hun geweldloos verzet tegen de Israëlische bezetting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten