donderdag 26 juni 2014

Zo komt het wel heel dichtbij (4)

Nog geen week na het vorige bericht van Operation Dove over acties van het Israëlische leger in de heuvels ten zuiden van Hebron bereikte ons het onderstaande persbericht uit At-Tuwani zelf: 


 Israëlisch leger valt huis binnen in At-Tuwani
De voortdurende militaire zoekacties bereiken At-Tuwani


At Tuwani, 25 juni 2014 – Op woensdag 25 juni viel het Israëlisch leger rond 01.30 uur het dorp At-Tuwani in de heuvels ten zuiden van Hebron binnen om het huis van Muhammad Issa Rabai te doorzoeken. In dat huist leefden negen mensen waaronder drie kinderen.

De soldaten doorzochten het huis tot 02.00 uur waarbij ze zonder nadere verklaring internationale waarnemers beletten om hun operatie waar te nemen. Ook verhinderden ze de Palestijnen om te zien wat ze in het huis deden, dus toen de militairen het pand hadden verlaten konden de bewoners zien dat alle kledingkasten in het huis waren geopend en doorzocht.

Volgens Ma’an News “markeerde afgelopen dinsdag de 12de dag sinds de drie Israëlische tieners verdwenen bij de nederzetting Gush Etzion in de buurt van Bethlehem. De voortdurende militaire zoekoperatie naar deze vermiste Israëli’s op de Westelijke Jordaanoever wordt algemeen gezien als het meest omvangrijke militair vertoon sinds de Tweede Intifada. Meer dan 500 Palestijnen zijn gearresteerd sinds het begin van de operatie, aldus de Palestijnse Gevangenen Organisatie. Israëlische veiligheidstroepen hebben in het kader van deze operatie vijf Palestijnen gedood en enkele tientallen verwond.”

Operation Dove onderhoudt sinds 2004 een internationale aanwezigheid in At-Tuwani en de heuvels ten zuiden van Hebron.

Beelden van de gebeurtenissen zijn te zien via: http://goo.gl/7bZeKp

Nadere informatie: Operation Dove, 054 99 25 773

=========================

Hoewel veel de media veelal berichten dat de drie vermisten Israëlische tieners uit de omgeving van Hebron kwamen of daar in ieder geval voor het laatst zijn gezien, blijken ze dus uit het nederzettingenconglomeraat Gush Etzion afkomst te zijn. Gush Etzion is niet één enkele nederzettingen met een conglomeraat van 2 dorpen, 13 nederzettingen,  3 kibboetsen en 4 outposts. Alles bij elkaar gaat het om 70.000 Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever.


Saillant detail is dat, zoals bovenstaande kaart laat zien, de Tent of Nations van Daoud Nassar midden in dit nederzettingenconglomeraat ligt en dat het door ons tijdens onze studiereis bezochte Neve Daniël een van de nederzettingen is die deel uitmaken van Gush Etzion dat dus in de directe omgeving van Bethlehem ligt en niet bij Hebron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten