zondag 22 juni 2014

Zo komt het wel heel dichtbij (3)

Je kon erop wachten: vroeg of laat zouden de Israëlische vergeldingsacties naar aanleiding van de verdwijning van drie jonge Israëlische kolonisten in de buurt van Hebron ook merkbaar zijn in de omgeving van At Tuwani dat we tijdens onze studiereis, samen met Hebron, hebben bezocht.Vandaag ontvingen we de onderstaande persverklaring van Operation Dove:


Israelische troepen verwoesten huizen in de heuvels ten zuiden van Hebron
Deze verwoestingen vonden plaats in Palestijnse dorpen Khallet Forem en Ar Rifa'Iyya Ad Deirat


At Tuwani, 20 juni 2014 – Op 18 juni zijn manschappen van het Israëlisch leger, de grenspolitie en de districtcoördinatie het Palestijnse dopr Khallet Forem in de heuvels ten zuiden van Hebron binnengetrokken en verwoesten daar zeven huizen en badkamer en een schuilplaats. Er waren geen officiële bevelschriften voor deze verwoestingen afgegeven. Volgens Palestijnse getuigen was een vrouw gewond geraakt bij deze operaties. De zeven woningen, de schuilplaats en de badkamer vormden het bezit van de familie Abu Daha. Door de verwoestingen zijn ten minste 26 mensen getroffen, waaronder 12 kinderen.
Op dezelfde dag verwoesten Israëlische troepen de hoofdweg van Ar Rifa'Iyya Ad Deirat en bouwden daar een wegversperring om de toegang vanaf die weg naar de door Israëlische kolonisten gebruikte bypass weg 356 af te sluiten.
Volgens de Palestijnse Raad van Mensenrechtenorganisaties (PHROC), is de huidige golf van verwoestingen, arrestaties, aanvallen, doden en totale afsluiting van grote delen van de Westelijke Jordaanoever na de verdwijning van drie Israëlische kolonisten een vorm van collectieve afstraffing van de Palestijnse bevolking en in strijd met artikel 33 van de Vierde Conventie van Genève dat zulke vergeldingsacties tegen onder hun gezag staande personen en hun eigendommen verbiedt evenals collectieve strafoplegging.
Operation Dove onderhoudt een internationale aanwezigheid in At-Tuwani en de heuvels ten zuiden van Hebron sinds 2004.

Foto’s van het incident zijn te vinden via de volgende link: http://goo.gl/lgV3h6 en een video-opname via de volgende: http://goo.gl/yeUxQH

Meer informatie: Operation Dove, 054 99 25 773

Geen opmerkingen:

Een reactie posten