zaterdag 21 februari 2015

Israëlische kolonisten kappen 36 olijfbomen in de heuvels ten zuiden van Hebron

Dit is de derde “prijzengeldactie” van Israëlische kolonisten in de laatst 2 maanden

Vandaag ontvingen we onderstaand persbericht van Operation Dove:In de ochtend van 20 februari merkten Palestijnen bij het wakker worden dat 36 olijfbomen waren gekapt of ernstig waren beschadigd, waarschijnlijk door Israëlische kolonisten. De 25 jaar oude bomen, eigendom van de familie Hushiy uit Yatta stonden bij het dorp Qawawis, in de heuvels ten zuiden van Hebron tussen de illegale Israëlische outpost Mitzpe Yair en de Israëlische nederzetting Suseya, naast de Israëlische bypass road 317.

Dit is het derde incident van 'prijzengeld' vandalisme door Israëlische kolonisten tegen de Palestijnse inwoners van de heuvels ten zuiden van Hebron in de laatste twee maanden. Op 9 januari, ontdekten Palestijnen dat in dezelfde omgeving tussen de bypass road 317 en de nederzetting Suseya bijna 200 olijfbomen waren omgehakt en op 31 december gooiden twee kolonisten een molotovcocktail in een Palestijns huis in het dorp Ad Deirat

Palestijnse bewoners van de heuvels ten zuiden van Hebron lijden sinds de jaren ’70 onder de aanwezigheid van Israëlische kolonisten. Door Palestijnse landbouw- en weidegronden te bezetten en Palestijnse olijfbomen, groenten en eigendommen te vernielen proberen de kolonisten de Palestijnen hun middelen van bestaan te ontnemen. Het voortdurende geweld van kolonisten ontneemt de Palestijnen hun alledaagse veiligheid en beperkt hun bewegingsvrijheid.

Ondanks de pogingen van de kolonisten om hen door geweld en intimidatie uit het gebied te verdrijven, volharden de Palestijnse gemeenschappen in de heuvels ten zuiden van Hebron in hun commitment aan geweldloos volksverzet tegen de Israëlische bezetting. Operation Dove handhaaft een internationale aanwezigheid in de heuvels ten zuiden van Hebron sinds 2004.

Beelden van de beschadigde bomen: http://goo.gl/1CVzE3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten