donderdag 4 februari 2016

Protestactie Oorlog is geen Oplossing in Enschede

Vanavond vond vóór het Stadhuis in Enschede een protestactie plaats tegen het besluit van de Nederlandse regering om ook boven Syrië te bombarderen.


Aan de voorbijgangers werden pamfletjes uitgereikt met de volgende tekst:
De Tweede Kamer zal de komende dagen spreken over het besluit van de regering om de vier F16’s die op dit moment ISIS in Irak bombarderen ook boven Syrië in te zetten. Dat besluit nam de regering uitgerekend op de dag dat in Genève eindelijk de uiterst moeizame vredesonderhandelingen over Syrië begonnen. Weer een land dat zich in de toch al ingewikkelde oorlog in Syrië mengt, daarmee een verkeerd politiek signaal afgeeft en weer een nieuwe vluchtelingenstroom op gang zal brengen.

Natuurlijk moet ISIS aangepakt worden, maar het stopzetten van de aanvoer-lijnen van wapens, geld en nieuwe rekruten is veel effectiever dan door het uitbreiden van de oorlog de voedingsbodem versterken voor nieuwe rekruten. De toch al onder alle geweld lijdende Syrische bevolking zit ook niet te wachten op bommen, maar heeft behoefte aan bescherming, eten en onderdak. Dat alles wordt door deze nieuwe bommenregen niet geboden.

GEEN BOMMEN MAAR BROOD

GEEF VREDESONDERHANDELINGEN EEN KANS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten