maandag 7 april 2014

Verhalen van Hoop uit Israël

Op maandagavond 7 april 2014 organiseren Enschede voor Vrede en de Oecumenische Vrouwengroep Twente-Bethlehem een informatie- en discussiebijeenkomst over “Verhalen van Hoop uit Israël”. Deze bijeenkomst, die vanaf 19.30 uur zal plaatsvinden in de Wonne, Noorderhagen 25 te Enschede, zal worden ingeleid door Margreet Stroo en Jan Schaake die begin maart deelnamen aan een tiendaagse studiereis naar Palestina en Israël.
Deze studiereis was georganiseerd door de Oecumenische Vrouwengroep Twente-Bethlehem, het Arab Educational Institute in Bethlehem (Palestina) en het Duits-Nederlandse dorp Nes Ammim nabij Akko (Israël) onder de titel “Voorbij de muur, achter het nieuws”. De Oecumenische Vrouwengroep Twente-Bethlehem heeft al eerder, namelijk in 2006 en 2010, reizen georganiseerd naar Palestina, waar onder andere het Arab Educational Institute werd bezocht, en op basis van deze reiservaringen verslag gedaan van het leven achter de muur, het optreden door Israëlische militairen in de bezette gebieden en de volharding van de Palestijnse bevolking in deze uitzichtloze situatie.
De vijf dagen die de deelnemers van de studiereis in Israël doorbrachten, werden bepaald door onverwachte verhalen door vertegenwoordigers van seculiere en religieuze, joodse en Palestijnse organisaties in Israël over ontwikkelingen in de Israëlische samenleving en de rol die zij daarin spelen om het land “gereed te maken voor vrede met de Palestijnen”. Ook in de ogen van onze Palestijnse gesprekspartners vonden er hoopvolle ontwikkelingen plaats in de Israëlische samenleving.

Deze verhalen van hoop zullen centraal staan in de bijeenkomst op maandag 7 april waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten