vrijdag 21 maart 2014

Tweede zeecontainer Syria's Request Hulpactie naar Syrië

Vanochtend is, één jaar en drie weken na de eerste zeecontainer met hulpgoederen van Syria's Request, de tweede zeecontainer met hulpgoederen gevuld en op weg naar Syrië gegaan. Onderweg zal hij nog een tussenstop maken in Amersfoort om ook nog hulpgoederen van de stichting Hand in Hand voor Syrië mee te nemen.


Het verzenden van dit tweede transport had nogal wat voeten in de aarde waar we in het bestek van deze website niet al te diep op in willen gaan. Laten we volstaan met te zeggen dat, terwijl iedereen roept dat de gelden en goederen die in Nederland voor Syrië worden ingezameld ver achterblijven bij andere humanitaire acties en bij de nood in Syrië, allerlei Nederlandse instanties grote hindernissen opwerpen als het om het mogelijk maken van dit soort concrete en kleinschalige hulpinitiatieven gaat. We hebben dit al aangezwengeld bij de politiek.

In het verenigingsgebouw van de Turks-Mediterrane Alawitische Vereniging (TAAB) stonden, deels nog van de inzamelingsactie van vorige jaar, 29 rollators, 20 rolstoelen, 16 koffers en 464 dozen met kleding, 60 dozen houdbare etenswaren en 5 dozen speelgoed klaar om naar Syrië getransporteerd te worden.
 

Omdat de truck met zeecontainer het terrein van TAAB niet op kon rijden was om 8.00 uur 's ochtends al begonnen met het naar buiten rijden en aan de weg zetten van de diverse rolstoelen en rollators.
 

Voor het vervoer van de bijna 500 dozen en koffers hadden we dit keer de beschikking over twee aanhangwagens die vanuit het verenigingsgebouw werden gevuld ...
 

... en bij de zeecontainer geleegd.
 Toen het na 9.00 uur harder begon te regenen en de ruimte in het verenigingsgebouw dat het afgelopen jaar als opslagruimte had gediend steeds leger werd, werden de aanhangwagens die ruimte ingereden ...
 

 ... en daar volgeladen. De volgeladen aanhanger wordt buiten onder een boom gezet tegen de regen ...
 

 ... om de ploeg in de container de tijd te geven om de spullen zo efficiënt mogelijk te stapelen.
 

 De groep binnen is als eerste klaar ...
 


 ... maar om 11.00 uur zitten we allemaal aan de koffie en de thee ...

 


 ... en zijn de containerdeuren weer gesloten.

 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten