maandag 21 december 2015

Stadsherberg Enschede maakt duidelijk: er is plek voor burgers in de Burgerzaal

Ook dit jaar wordt in Enschede weer afgesloten met een laagdrempelig cultureel festijn. Na eerdere edities met een "Bethlehem Boulevard" in de Enschedese binnenstad, werd dit jaar hiervoor onderdak gevonden voor een heuse Stadsherberg in de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis.


Wethouder Jeroen Hatenboer liet vanmiddag weten dat hij blij was met het feit dat dit eindelijk kon. Tot voor kort had de in de jaren '30 gebouwde Burgerzaal zo'n slechte akoestiek dat de zaal in de praktijk niet bruikbaar was waarvoor hij was bedoeld. Bouwkundige ingrepen waren uitgesloten omdat het hele gebouw een rijksmonument is er en helemaal niets aan veranderd mag worden.Door de voortschrijdende geluidstechniek bleek het echter recent mogelijk te zijn om met nog geen vijf centimeter verlaagd plafond overweldigende resultaten te bereiken. De akoestiek, zo bleek, is prima en "je ziet er niets van".

De wethouder sprak de hoop uit dat meer burgerinitiatieven de weg naar de Burgerzaal weten te vinden en dat deze zaal eindelijk de functie mag spelen die haar naar suggereert: ruimte bieden aan de burger.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten